Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu je učiteljica Tanja Plevnik z učenci gradila mostove prijateljstva s sosednjimi državami. Na pobudo učitelja Predraga iz Pančeva je nastala čudovita knjiga Mostovi prijateljstva. V knjigi so tudi izdelki treh naših učenk, Pikin tekst …

Kakšen bi bil svet, če bi v njem vladala sama ljubezen

Vsak razmišlja po svoje. Vsak dela po svoje. A vsi se sprašujemo, kakšen bi bil svet, če bi v njem vladala sama ljubezen. Kot da bi bilo vsak dan valentinovo.

In potem se vprašam, ali bi bila srečna? Ali bi bili drugi srečni? Takšen svet si lahko le predstavljamo. Kajti v svetu obstaja preveč trenj, preveč konfliktov, preveč sovraštva. Če bi v njem vladala samo ljubezen, bi bil preveč popoln. Vsi bi se imeli radi, ljudje bi živeli brez konfliktov in celo brez vojn.

Vendar je vsaka zgodba ali filmska drama takšna, da se ljudje prepirajo med seboj, pa naj bodo to sošolci, prijatelji, pari, družine, brati, sestre … Si predstavljate, kakšen bi bil film potem? Po moje bi ta filmski žanr kar izumrl.

A glavo po konci, brez velikih sanj ne dosežeš majhnih. Kdo ve, mogoče bo kdaj čez tisoč let, čez eno leto ali pa že jutri svet poln ljubezni. Res, da se ljudje vojskujemo, pobijamo, a vsi imamo eno skupno lastnost: znamo postati boljši ljudje, znamo odpuščati. Vsak je lahko popoln, čeprav po svoje. In to spoštujmo.

Tako je svet lahko lep. Le pogledati ga je treba z drugimi očmi.

Pika Skrivalnik, 7. razred OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, Slovenija

… likovna izdelka Neje Klobasa in Tinkare Dušič.

Prireditve, ki je potekala v Pančevem, se je udeležila tudi učiteljica Tanja.

Dostopnost