Skoči na glavno vsebino

Šolska novinarja Erik in Pika sta obiskala vzgojiteljico Sandro iz skupine Žogic (najmlajši otroci) in z njo izvedla kratek intervju. Sandra je povedala, da je v skupini 12 otrok. Kako poteka njihov dan?

Do osme ure se vsi zberejo, zajtrkujejo, sledi previjanje, umivanje, nato jutranji krog – v njem zapojejo himno Žogic, sledi igra z lutkami, včasih likovno, glasbeno ustvarjajo, zelo radi se igrajo s kockami, avtomobili, vmes si privoščijo sadno malico in sprehod. Po kosilu sledi počitek. Sandra je še posebej izpostavila, da otroci uživajo v plesu, petju, radi se igrajo z odpadnim materialom, škatlami, tulci … Njihova igralnica je zelo velika, zato je možnosti za gibanje veliko. Na steni imajo tudi rojstnodnevni vlak, ki vozi po džungli. Sicer pa gre za skupino otrok, ki so veseli, radoživi, glasni, radovedni … Imajo tudi svojo maskoto Žogolino – žogico z enim očesom, ki budno spremlja vsa njihova dogajanja.  

Šolska novinarja Leon in Tristan pa sta v avli šole naredila intervju z vodjo vrtca – vzgojiteljico Ano.

Ana je predstavila skupino Palčkov (17 otrok, od 3 do 6 let). V času bivanja doma je vrtec z otroki in starši komuniciral preko mailov, oglasne deske – padlet, telefonov, spletne strani. Tudi pogovorne ure izvajajo preko sredstev moderne tehnologije. Padlet je tudi ena od novosti, ki so jo uvedli v vrtcu. Sicer pa je naš vrtec znan po tem, da zelo dobro sodeluje s šolo, krajem, uvaja novosti, sledi novim smernicam, poudarek je na delu z naravnimi materiali in sredstvi, kar otrokom omogoča, da sami preko igre in rokovanja s temi materiali pridejo do resnic in novega znanja.

Dostopnost