Skoči na glavno vsebino

Niko Skrivalnik in Ožbej Matijevc iz 4. razreda z nami delita zanimivosti delavnice, ki so jo učenci 3. in 4. razreda izvedli v torek, 20. 4., s svojo razredničarko Romano v sklopu filmske vzgoje (kombinacija slovenščine, glasbene umetnosti in razredne ure).

“Danes smo z učiteljico Romano v 3. in 4. razredu izvedli delavnico z naslovom BARVE ČUSTEV. Naslov delavnice smo si izbrali sami. Za delavnico nas je navdušila naša razredničarka, saj smo ji prejšnji teden zaupali naše slabe sanje, nočne more in strahove. V okviru delavnice smo si najprej ogledali animirani film PET LEGEND. V filmu smo prepoznali in občutili mavrico čustev: srečo, smeh, jok, žalost, veselje, strah, razočaranje, presenečenje, požrtvovalnost … Spoznali smo, da slabe sanje in more od nekdaj obstajajo. Moramo jih le sprejeti in tako odgnati strah pred njimi. Po ogledu smo vsi učenci spregovorili in zapisali svoje slabe sanje in strahove. Počutimo se mnogo lažji, saj bomo odslej nanje pripravljeni.”

TAKOLE SO ZAPISALI SVOJE SANJE IN STRAHOVE:

“Jaz imam nočne more o kači, ki me piči v nogo. To nočno moro bi premagal tako, da bi rekel, da so kače zelo koristne namesto škodljive.”

“Mene je strah avtocest. Naslednjič, ko bomo šli na avtocesto, bom vzel s seboj zemljevid in gledal, kam se peljemo, da bom premagal strah. Ali pa bom igral sam ali s kom družabne igre in raziskoval v enciklopedijah …”

“Mene je strah visečih mostov, ker se lahko podrejo. Premagal bi strah tako, da bi šel gor in gledal vse gore okoli sebe, še prepad in gozdove.”

“Mene je strah kač in pajkov. Strah bi premagala tako, da bi bi skupaj z mamo nesla pajka in si govorila, kako je pajek zelo koristen, zanimiv in različnih barv.”

Dostopnost