Skoči na glavno vsebino

Šolski novinarki Doris in Zala sta z nami delili izkušnje ob pisanju malo drugačnega NPZ-ja, kot je to bilo v prejšnjih, nekoronskih časih.

PILOTSKO E-TESTIRANJE NPZ

V ponedeljek, 22. 3. 2021, smo imeli pilotsko e-testiranje NPZ-jev učenci 9. razreda. Test smo reševali v računalniški učilnici, in sicer  eno uro. Test kot sam je bil zelo pregledno zgrajen, imeli smo omejen čas, lahko smo si označili strani, ki smo jih reševali kasneje, ni jih bilo  potrebno iskati. Pri slovenščini ter angleščini ni bilo večjih težav, pri matematiki pa je bilo zelo zamudno, saj smo morali račune pisati na papir, nato pa vse pretipkati. Raje bi pravi NPZ reševali na listu kot na računalnik. Upam, da nam bodo to tudi omogočili. Dva dni pozneje so NPZ pisali še naši šestošolci.

Novinarka Timeja pa je povprašala naše devetošolce, kam se bodo vpisali in kakšne načrte imajo v prihodnosti. 4 bodo odšli na šolanje  v brežiško gimnazijo, 2 fanta sta izbrala športni oddelek brežiške gimnazije, 2 učenki bosta postali bodoči vzgojiteljici v vrtcu, 1 učenka bo odšla na ekonomsko srednjo šolo v Brežice, 2 učenca v krški šolski center. Vsi še niso trdno odločeni, kaj bi želeli početi v življenju, a se bodo vsi potrudili, da bodo prišli do poklica. Vse dobro na novi življenjski poti jim želimo tudi vsi mi, ki še naprej ostajamo pri »Maksu«.

Dostopnost