Skoči na glavno vsebino

Učenci od 5. do 9. razreda bodo jutrišnji dan – dan kulture – namenili kulturnemu dnevu.

3. december je pomemben dan tudi za našo šolo, ki nosi ime po Maksu Pleteršniku, kajti Maks Pleteršnik se je rodil ravno 3. decembra, prav tako kot France Prešeren, a s precej let razlike. Več o njiju boste izvedeli jutri.

Razredniki in učiteljica Katja Kobe vam bodo posredovali link do padleta, kjer boste imeli nanizane različne aktivnosti, ki si jih lahko ogledate, komentirate, kaj zaigrate, literarno ustvarjate, uporabite domišljijo pri likovnih izdelkih, se preizkusite kot igralci … ČAKA VAS NAMREČ MNOGO ZANIMIVIH – KULTURNIH – IZZIVOV.

In kaj bo vaša naloga?

Izbrati morate vsaj dve aktivnosti, svoje izdelke (likovni, literarni, videoposnetek …) pa pripeti na poseben padlet, kjer se bodo zbirali vsi vaši izdelki, tako da bomo vsi imeli vpogled v naše skupno delo. Konec dneva pa se boste skupaj z razredniki (veseli bomo, če se bodo pridružili tudi starši) zbrali na zoom uri in se pogovorili o tem, kaj ste počeli in kaj ustvarili.

POVEZAVA DO PADLETA, KJER SO IDEJE ZA JUTRIŠNJI DAN – https://padlet.com/katja_kobe/kultura

Učenci od 1. do 4. razreda, ki imajo jutri pouk po urniku, pa bodo v popoldanskem času vabljeni na kulturni kviz, ki ga zanje pripravljata učiteljici Urška in Alenka. Učenci 1. in 2. razreda se bodo preizkusili v kvizu ob 16. uri, 3., 4. in 5. razred pa ob 17. uri. Vljudno vabljeni!

In ker naša šola ponosno nosi ime po velikanu slovenskega jezikoslovja, je prav, da jutri izvemo čimveč o Pišečanu, ki je iz male vasi ob Gabernici postal človek, cenjen v svetu.

MI ZMOREMO IN ZNAMO STOPITI SKUPAJ IN NAREDITI ČUDOVITE STVARI, ZNAMO PREMIKATI MEJE, JUTRI JE TAKO ČAS, DA PREMIKAMO KULTURNE!

Dostopnost