Skoči na glavno vsebino

Šolski novinar Erik je takole predstavil današnji tehniški dan, ki si zasluži čisto 5. Vse pohvale predavateljema Modre delavnice za organizacijo dela in zanimive in poučne prispevke in duhovite naloge.

Uvodna slikca robota pa je delo Kaje Lesinšek.

ERIKOVO POROČILO

V torek, 10. 11. 2020, smo imeli vsi učenci tehniški dan. En dan prej so nam predavatelji poslali link za zoom v teamse.

Nato smo imeli zoom meeting ob 9.00, ki je trajal okoli 30 minut. Najprej nam je predavatelj Danilo Kozoderc predstavil robote in vse o njih. Po predstavitvi robotov smo imeli še predstavitev o  umetni inteligenci robotov.

Pri umetni inteligence nam je predavatelj povedal nekaj zanimivosti o robotskih napredkih in sposobnostih, npr. da je robot v šahu premagal najboljšega šahista in da je robot  pognal eno raketo na luno.

Potem smo imeli predstavitev še o avtonomnih vozilih (vozila, ki sama vozijo). Izvedeli smo, da je vrhunec robotike in umetnostne inteligence  avtonomno vozilo.

Po koncu predstavitev in meetinga smo dobili naloge in se takoj odpravili na delo. Delo je bilo razporejeno na dva dela: prvi del so bila vprašanja, drugi del pa programiranje. Čas, da rešimo naloge, je bil do 11.30.

Za konec smo imeli še končni meeting, kjer smo se dobili in povedali, kaj je bilo dobro in kaj slabo, in tako končali s tehniškim dnevom.

ERIK GOLOBIČ

vse izdelke lahko vidite v Teamsih, v kanalu ROBOTIKA IN UMETNA INTELIGENCA, nekaj pa jih bomo objavili tudi na spletni strani.

Programerja Mihael Vrabec Škof in Barbara Bradač.

Lego robotka – njuna mojstra pa Nace in Luka iz 2.

Anja iz 2. pa si je zamislila svojega robota. Še v Termah Čatež bi ga bili veseli.

Tretješolki Lana in Julija Ana s svojima robotoma.

Robot s trobento in njegov lastnik Niko Skrivalnik.

Ožbej pa je ustvaril robotski avto.

Hana in njeno delo z računalnikom

Tudi Pika je pokazala svoje računalniško znanje

Lego izdelek petošolke Larise

Osmošolka Neja pa se je malo sprehajala po vesolju

Prvošolček Bojan in njegov gradbeni robotek

Dostopnost