Skoči na glavno vsebino

Četrtkovo dopoldne, 22. 10., je bilo rezervirano za športni dan. Učenci od 1. do 4. razreda smo se peš odpravili v Pavlovo vas,

Kmalu smo prispeli do cilja – do gospoda Milana in gospe Marije Bračun, kjer so nas pričakale … BUČE! A to ne čisto navadne buče, pobrane na njivi ali vrtu.

Nismo mogli skriti navdušenja nad vsemi bučnimi stvaritvami, ki krasijo okolico hiše. Ojej, česa takega pa ne vidiš vsak dan. Če vas pot kdaj zanese v Pavlovo vas št. 15, le pokukajte čez ograjo. Ne bo vam žal.

Ob uvodnem pozdravu smo takoj zavili med buče, z veseljem pa prisluhnili zgodbi gospe Marije, ki je povedala, da z bučami prikazuje tudi svoje življenje, kako je živela kot mlada deklica, kaj vse je počela na kmetiji, kako velika družina so bili … Na koncu pa poudarila, da je bil to čas, ko je bila zemlja vrednota.

Na koncu pa je sledilo še eno presenečenje – sok, okusni piškoti in pecivo gospe Marije. Zahvalili smo se obema gostiteljema in jo “mahnili” nazaj proti šoli. Med potjo smo srečali tudi gospo Miro Sušin, ki nam je pokazala svoje ovce.

Ob prihodu nazaj v šolo smo se okrepčali s pijačo in kosilom, nato pa spet v akcijo … nogomet, med dvema ognjema …

Imeniten športni dan! Le veter nam je pošteno premešal lase …

Dostopnost