Skoči na glavno vsebino

Ker se vsi člani izbirnega predmeta ŠOLSKO NOVINARSTVO šolajo na daljavo, smo jih prosili, da napišejo kratko poročilo o tem, kako jim je s Teamsi, kje vidijo prednosti, težave …

Meni se zdi, da mi delo na daljavo gre, saj si lahko sam urejam urnik. Teams se  mi zdi dobra aplikacija, le včasih malo zvok zamudi par sekund, a je potem vse v redu. Jaz delam vse naloge sproti, to pomeni, da ko naredim vse, imam prost preostanek dneva; včasih pomagam po hiši, včasih si krajšam čas z igricami, v glavnem lahko si sam svoj šef, lahko si narediš dan, kot si ga želiš. Z nalogami mi gre v redu. Če pa česa ne razumem, na naslednji teams ali zoom uri vprašam. Pa še malo dlje lahko spim.

Erik

Delamo preko teamsov. Prednost teamsa je ta, da imamo koledar, kjer nam pišejo datumi in ure teamsov ali zoomov. Slabosti teamsov sta, da zelo »šteka«, kadar nas je preveč in se zelo slabo sliši. Zato rajši opravljamo video ure na zoomu. Slabosti šole na daljavo so, da se težje naučimo snov, veliko časa smo pred računalniki. Prednosti šole na daljavo so, da lahko dlje spimo, jemo, kar nam »paše«, se več    gibamo. Prednost je pa še ta, da imamo manj možnosti, da zbolimo.                        Lahko »plonkamo« med spraševanjem in hitro in učinkovito dobimo dobre ocene.

Leon

Šola na daljavo je precej bolj zahtevna. Zahteva več zbranosti in organizacije. Ko sem jaz ugotovila, da se bomo SPET šolali na daljavo, me je kar precej pretreslo. Res je težko, saj ne prenesem velikega pritiska. Malo me moti, da dobimo zdaj pri šolanju na daljavo več naloge. No, je pa nekaj stvari tudi pozitivnih. Zdaj delamo v TEAMSIH, vsi smo na istem programu in to se mi zdi res super. V prvem valu smo bili kar razkropljeni. TEAMS nam ponuja res veliko možnosti. Zdaj lahko kar notri oddajamo naloge. In vsak ima svoj zvezek. Sicer je malo zoprno, ker moramo cel čas preživeti za računalniki, ampak si le vzamemo vsaj eno uro  za šport zunaj. Kajne? 

Lepo vas pozdravljam in ostanite zdravi. 

PIKA

Zala in Doris sta poslali naslednji članek o delu na daljavo:

Najprej smo bili seveda vsi veseli, ker bo šola spet na daljavo, čeprav zdaj postaja že kar dolgočasno. Ena izmed slabših stvari je tudi, ker je to naše zadnje leto, katerega na žalost ne bomo doživeli isto kot druge generacije. Učenje preko Teamsa je veliko lažje zaradi predavanj, ki smo jih imeli že v šoli. V šoli je dokaj slaba povezava, zato je včasih malo težje razumeti učitelje, čeprav je večino časa v redu. Dobra stvar je, da zdaj, ko imamo vse prek Teamsa, imamo vse naloge shranjene na isti aplikaciji, prejšnje šolsko leto smo pa imeli nekaj na g-mailu, nekaj na spletnih straneh od učiteljev …

Za nekatere je šola na daljavo boljša, ker si lahko sami razporedijo čas, nekaterim nam je pa bolj všeč, če imamo vsak dan isto rutino. Včasih je malo tečno, ko nekateri učitelji pošljejo nalogo zelo zgoda zjutraj, nekateri pa kasneje, zato ne moreš narediti vse naenkrat, ampak je razumljivo, saj poučujejo tudi druge razrede. Dobra stvar, vsaj za nas učence, je tudi, ko imamo preko Teamsa uro in učitelja ven vrže, zato se lahko potem sami pogovarjamo. Na dan nimamo vedno video klica z učitelji, ampak se mi zdi, da imamo zato pri posameznem predmetu več naloge. Mislil bi si, da boš lahko dlje spal, ampak ne moreš. Dobro je, da bomo dobili oceno od tega, koliko smo prisotni/delamo med poukom. Veliko lažje je, ker smo na žalost tudi lansko šolsko leto to počeli. Čeprav je žalostno, ker ne moreš videti svojih prijateljev, vsaj ni nobenih testov ali spraševanj zaenkrat.

Doris

Ker smo se že v šoli veliko naučili o Teamsih, je zdaj delo preko njih veliko lažje. Všeč mi je, da vso delo poteka samo na njih in ne še na kakšni drugi spletni strani. Vse je tudi bolje organizirano. Mislim pa tudi, da je vse bolj pregledno glede dodeljenih nalog ter urnika klicev. Za klicanje pa mi je bolj všeč zoom. Na Teamsih je prednost pri klicih edino to, da je neomejen čas. Zelo priročno je tudi to, da vsebuje veliko vsebin in dejavnosti. Najbolj mi je pa v Teamsih všeč delo preko zvezkov za predavanje. Ne odgovarja mi edino to, da si moreš na telefonu večino aplikacij naložiti, da lahko prideš do določene datoteke. Problem velikokrat povzroča internet. Težave mi povzroča tudi to, da kdaj ne morem oddati naloge.

Čeprav mi delo preko Teamsov odgovarja, mi je vseeno bolj všeč pouk v živo.  Upam pa, da če se bo pouk na daljavo podaljšal, naš nivo znanja ne bo upadel.

Zala

Dostopnost