Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 24. 9., so začeli s tehniškim dnem učenci 5. in 6. razreda. Čisto vsi učenci pa ga bodo izvedli v naslednjih dneh. Ker želimo biti pripravljeni tudi na delo na daljavo, smo se odločili, da se pravočasno in temeljito naučimo delati z aplikacijo TEAMS. Učenci so tako spoznali kanale in objave v njih, kako se pridružiti videoklicu, klepetati v klepetalniku … in še marsikaj koristnega. Tudi v bodoče bodo učenci občasno dobili naloge, ki jih bodo morali rešiti v Teamsih.

V petek, 25. 9., so se v Teamsih preizkusili učenci 9. razreda in hitro dokazali, da obvladajo zadeve, zato zanje pouk na daljavo (če se slučajno zgodi), ne bo problem.

V ponedeljek, 28. 9., so se v računalnici preizkusili naši najmlajši šolarji. Čeprav so potrebovali veliko pomoči učiteljice Katje, so zmogli opraviti vse naloge.

Šolska novinarka Neja Klobasa je takole opisala tehniški dan:

8. r. smo imeli tehniški dan v torek, 29. 9. Z nami je bila učiteljica Brigita, prvi dve uri pa tudi učiteljica Simona. Tehnični dan smo imeli v računalnici. Na začetku smo se vsi prijavili v Teamse. Potem smo si ogledali, kaj vse nam aplikacija sploh ponuja. Naučili smo se, kako napišemo obvestilo, saj je učiteljica Brigita posebej za tehniški dan ustvarila posebno ekipo, kjer smo takrat vadili. Nato smo odšli na malico. Po malici smo šli ven, kjer smo se na igrišču igrali boj med dvema in igro sodelovanja. Pri tej igri smo si morali  pomagati, da smo zgradili čim višji stolp. Ko smo se vrnili v šolo, smo na Teamsih poiskali datoteko o nalogah iz fizike. Ko smo jo rešili, smo si ogledali še zvezek za predavanje, kamor bomo v primeru ponovne karantene objavljali domače naloge. Ko smo vse to izvedeli, smo šli na kosilo.

Dostopnost