Skoči na glavno vsebino

Čeprav je bila naloga naravoslovnega dne, da vsak učenec opravi eno nalogo iz vsakega od treh sklopov, sta se Nace in Ožbej odločila, da opravita kar vse naloge, kajti dan je dolg, energije dovolj, aktivnosti pa tudi zanimive. Takole sta opisala svoj dan.

Ker so bile naloge tako zanimivo zasnovane, so se v družini Matijevc odločili, da ne naredijo le eno dejavnost iz vsakega sklopa, ampak gredo “na polno”.

Dan smo pričeli s poskusom in ugotovili, da virus ne mara čistila.

V ustvarjalnem delu je Nace narisal Zemljo, ki jo straši koronavirus, Ožbej pa je koronavirus upodobil 3D – na balon je lepil časopis in bodice.

   

Kulinarični del je bilo kmečko kosilo – pasulj z domačim fižolom in domačim prekajenim mesom. Sladico pa sta soustvarjala tudi sama. S staro mamo sta pripravila ajdov kolač in to ne bizeljskega, zvitega v rolado, ampak pišeškega, za katerega je značilno, da sta testo in skuta v plasteh. S starim atom pa sta gradila ograjo za ovce.

Dan zemlje pa so obeležili tudi s čistilno akcijo: ob cesti so pobirali smeti in na 1-kilometrskem odseku nabrali pošten kup smeti.

 

 

Vse dobro!

Pozdrav od Naceta in Ožbeja!

ISKRENE ČESTITKE ZA RES FIZIČNO AKTIVEN DAN, VERJAMEMO, DA BOSTA DANES TRDNO IN DOLGO SPALA.

Dostopnost