Skoči na glavno vsebino

Tokrat želimo, da nam učenci povedo, za katere živali skrbijo v času, ko so doma in ko opravijo vse šolske obveznosti. Pričakujemo zanimive zgodbe in nove fotografije. Oglasila sta se nam že Leon in Tristan …

 

Dober dan.

Midva imava doma veliko živali. Odločila pa sva se, da predstaviva Dino in Medo. Za vse ostalo poskrbijo ostali, midva pa za njun <Zdrav duh v zdravem telesu>. Na fotografiji je pa vidno, kako se naši dve znata nasmejati dobri šali. Lep vikend želiva.
Tristan in Leon
ha, ha, tadva najina fanta sta pa res zabavna, sicer pa vi to veste, kajne?
Anika  v teh dneh ne sme biti v družbi sošolcev, je pa vesela družbe svojega psa Maxa in ostalih živalic.
 
TEJA nam je poslala fotografijo svojega hišnega ljubljenčka in takole zapisala …

“To je morski prašiček Ficko. Je zelenjavo, brikete, slamo in travo. Star je 6 let, je zelo miren. Rad ima vodo (rad se kopa), ko pa je zunaj toplo, je zunaj in ne pobegne, tudi če je sam.”

ANJA pa ima pravo malo farrmo doma.

” Imamo cel breg kozic in majhnih kozličkov, ati kozel ima veliko rogovje, zato te lahko napade, z njimi brani svojo družino.

Najraje pa imam svojo muco, je kot majhen tigercek, najraje lovi miške, jaz pa jo hranim z briketi. To je moj Franci, vsako jutro ga nahranim, je zelo glasen, ker je še majhen, zato ga hranim, da bo postal velik.

Imam tudi kokoške, vsako jutro pobiram sveža jajčka.”

SANJA nam je poslala zanimive fotografije, le kdo sta tisti dve muci na zadnji fotografiji?

TJAŠA pravi takole:

“Moji psički je ime Miša! Je pasme Beagl in je zelo temperamentna žival, s smrčkom vedno na tleh. Stara je 4 leta in sem jo dobila kot darilo za rojstni dan, torej je psička moja, zato moram tudi skrbeti za njo. Sedaj je lažje, ker sem tudi jaz večja.

Miša živi v pesjaku. Vsaki dan jo imam zunaj na travniku, kjer prosto teka in mi nagaja. Je zelo nagajiva psička.

Imam jo zelo rada!”

ALJAŽ pa ima tudi lep nabor živali, za katere pridno skrbi.

“Aljaž lepo skrbi za svoji želvi Repko in Dolgovratko, mucka Sivkota, kužke Arisa, Atosa in Tobija ter ribe.  Lep pozdrav od družine Preskar”

LAN sporoča naslednje:

“Naš hišni ljubljenček je kuža Ben. Ker je še mlad, je zelo igriv in potrebuje veliko pozornosti. Sedaj imam več časa zanj. Rad ga peljem na sprehod ali pa se z njim igram.”

Oglasila se nam je tudi gospa ravnateljica Nuška, kajti tudi ona ima svojega hišnega ljubljenčka – DONA. Takole pravi zanj:

“Don, gladkodlaki prinasalec, obožuje sprehode  in me dvakrat na dan izvabi v akcijo, ljubitelj igre z žogo ali palico, samo da nekaj nosi v gobčku, predvsem pa priden “v odnašanju copat”.
Vedno vesel, ko te vidi,  obožuje cartanje in  rabi veliko gibanja … prijazen do vseh in vesel vsakega, ki se mu posveti. Tudi mačka.”
 Verjamemo, da je Don zdaj zelo vesel, ko ima Nuško cel dan ob sebi. Le uživajta v skupni igri.
GABRIEL je zapisala takole:
“Pozdravljeni!V tem času, ko ne gremo v šolo, gremo tudi kaj k babici in dedku v Pavlovo vas, čeprav smo samo zunaj in ne gremo v hišo zaradi nevarnosti, da bi se nalezli stari starši. No, gremo v Pavlovo vas,kjer imamo ovce, kokoši ter muce. Ponavadi pomagam dediju nahraniti ovce in kokoši, tudi kdaj jih zvečer zaprem v hlev.”LEP POZDRAV Gabriel

Tudi ZALA se rada loti dela na kmetiji.

   

Tudi KAJA ima psičko, takole jo je opisala:

“…   to je naša psička Rina. Zelo jo imam rada. Stara je eno leto in pol.  Ima veliko prijateljev. Redno ji menjujem vodo, občasno jo nahranim. Včasih med prostim časom se z njo poigram. Je razigrana, včasih nam tudi kaj ušpiči ( amici zgrize čevlje, nam seseklja solato, izkoplje kakšno rožo…). Včasih malo potreniram z njo, na primer (Sedi, tačko, leži). In včasih ji pospravim domovanje.”

 

 

 

Dostopnost