Skoči na glavno vsebino

V petek, 25. 10., smo v Pišecah uspešno zaključili 20. mednarodni Unesco tabor z naslovom 20 LET TKEMO NITI ZA TOPLO STRAN SRCA.

Dopoldne smo poleg šole posadili drevo prijateljstva, se fotografirali z dronom, odigrali igro nogometa in »živi človek ne jezi se«, nato pa se preselili v Dom Pišece, kjer smo uživali v muzikalu OŠ Tenja z naslovom PAROŠČIĆ U BUKVINOM DOLU. Učenci so nas navdušili s kostumi, petjem, plesom in vsebino muzikala. Po bučnem aplavzu so naša dekleta zaplesala hip hop, nato pa so tri glavne organizatorice letošnjega tabora (ravnateljica Nuška Ogorevc, glavna koordinatorica na šoli Urška Tomše in vodja Unesco središča Tanja Plevnik) podelile priznanja vsem sodelujočim šolam, mentorjem in posameznikom, ki so veliko pripomogli k izvedbi še enega tabora v Pišecah. Sledil je še filmček video delavnice, nato pa kosilo in odhod domov.

Gostje so pohvalili letošnji tabor, obljubili, da se še vrnejo. Ob stiskih rok smo jim zaželeli srečno pot. Mi pa odhajamo na počitnice.

Ob koncu tabora bi se radi zahvalili vsem učencem, vsem delavcem na šoli, staršem, sorodnikom, krajanom, društvom v Pišecah (upamo, da nismo koga pozabili), kajti le s skupnimi močmi lahko tkemo niti še naslednjih 20 let.

Imejte topla srca še naprej!

V PETEK, 25. 10., SO O NAŠEM TABORU PREDVAJALI ZANIMIVO REPORTAŽO NA RTV SLO. LINK https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174647009

več fotk o zaključku tabora pa na linku https://www.posavskiobzornik.si/mladi-posavci-porocajo/zakljucek-unesco-tabora-v-pisecah-88412

Oglejte si posnetek zaključka prireditve:

 

Dostopnost