Skoči na glavno vsebino

DRUŽINSKI DAN

V Vrtcu Pišece smo 28. 3. 2017 obeležili dan družin. Skupaj s starši in babicami smo izvedli brain gym oziroma razgibali možgane. Nato smo sklenili velik jutranji krog, se pozdravili, zaželeli dobro voljo in se »sprostili z majhno drobno živalco«. Po krogu so se otroci vživeli v vlogo živali in odigrali glasbeno pravljico grad-gradič. Ob zaključku so otroci presenetili z deklamacijo in darilcem.

Vzgojiteljice vrtca

VPIS V VRTEC

 Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo vpis v vrtec pri OŠ Maksa Pleteršnika Pišece za naslednje šolsko leto 2017/18 potekal  od 13. do 17. marca vsak delovni dan od 8.00 do 15.45 ure v pisarni pomočnice ravnateljice (vhod vrtec).

 Informacije o vpisu so dosegljive v tajništvu OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, v vrtcu na številki: 07 49 68 084 in na spletni strani http://www.ospisece.si, pod rubriko »Vrtec«, vpisni obrazec si lahko natisnete in ga izpolnjenega prinesete s seboj na vpis.

… Od rojstva se otrok razvija, uči in nabira izkušnje prav preko igre tako s starejšimi kot s svojimi vrstniki.

 Vrtec naj bi poleg varstva zagotavljal spodbujanje otrokovih lastnih strategij dojemanja, izražanja in razmišljanja, ki so značilne za posamezno obdobje odraščanja. To dosega z zagotavljanjem zdravega, varnega, udobnega, otroku prijaznega in spodbudnega okolja za učenje pod vodstvom vzgojiteljevega načrtovanega ali pa tudi nenačrtovanega usmerjanja za razvijanje otrokove občutljivosti in zavesti o problemih, posredovanje racionalnih odgovorov, spodbujanja k verbalnem in drugih načinih izražanja.

 Vrtec igra zelo pomembno in poučno vlogo v otrokovem razvoju, zato njegovega vpliva ne velja zanemariti, temveč vključiti v vsakdanje življenje.

Veseli bomo, če nam boste zaupali in svojega otroka vključili v naš vrtec,

ravnateljica Nuška Ogorevc, pomočnica ravnateljice Ana Žalac  ter strokovni delavki vrtca:

Brigita Šekoranja in  Mojca Pevec.

Vrtec v času tabora

V zadnjem tednu pred krompirjevimi počitnicami je v okviru Unesco tabora sodeloval tudi vrtec.Ustvarjali smo na temo: »zrno do zrna«. Stročnice smo najprej skuhali, jih poizkušali ter v delavnicah ustvarjali. Prav tako smo v tem tednu imeli kostanjev piknik z delavnicami.

Strokovne delavke vrtca

Slovo všolanih otrok in zaključek vrtca

V sredo 22.6. smo imeli slovo otrok, ki zapuščajo vrtec in pozdravljajo prvi razred. Otroci so se s pesmijo, igro in plesom skupaj s starši poslovili in kmalu bodo odkorakali šolskim izzivom naproti.
Nato smo se skupaj z vsemi otroki in starši zbrali pred šolo, se razdelili v dve skupini in izvedli orientacijski pohod po Pišecah, ki sta ga organizirala kineziologinja Maja Sušin in profesor športne vzgoje Marko Bizjan. Otroci so radovedno in z zanimanjem poiskali vse skrite klobučke, skupaj plesali, peli in se sladkali s sladoledom. Po kratkem, a prav zabavnem pohodu smo veselo druženje nadaljevali na otroškem igrišču, kjer so starši poskrbeli za jedačo in pijačo.
Hvala Maji in Marku za vodenje orientacijskega pohoda ter staršem za zaključno pogostitev.
Vzgojiteljice vrtca

Glasbeni festival
Ob spremljavi kitaristke prof. Branke in violinista prof. Kristjana iz Glasbene šole Krško so otroci iz Vrtca Pišece  na glasbenem festivalu zapeli  nekaj ljudskih  pesmi. Obiskovalci festivala so jih nagradili z bučnim aplavzom.

Obisk

Na povabilo mamice Samante smo se odpravili na obisk k Mili in Evelin. Ob prihodu smo se najprej okrepčali, potem  smo pa pričeli raziskovati igralne kotičke, ki nam jih je pripravila gospa Samanta.  Ob koncu obiska smo se še posladkali s sladico in se odpravili v vrtec.
Obisk muzeja
Otroci v spremstvu vzgojiteljic in staršev iz Vrtca Pišece smo se 15.6.2016 z avtobusom odpeljali na izlet v Brežice v Posavski muzej.  Ogledali so si si glasbene freske, Viteško dvorano in poslušali baročno glasbo. Otroke je najbolj navdušil nastop glasbenikov iz Glasbene šole Brežice in iskanje podob na stenah ter stropu  Viteške dvorane. Ob koncu je sledila pogostitev, po kateri smo se odpravili nazaj v vrtec.

40 let vrtca (2. del)

Otroci iz Vrtca Pišece so predstavili rajalno igro, ki je vse navzoče  na proslavi nagovorila k lepemu, oneženemu svetu. S pesmicami v srcu in na ustih so zapeli skupaj z vzgojiteljico Jožico in kitaristko  Branko iz Glasbene Šole Krško. Tudi navdušeno prepevanje otrok so spremljali ob kitarah  in na violino profesorji glasbene šole Krško. Na prelepo petje Tanite  pa so otroci ustvarjalno zaplesali.

40 let vrtca (1. del)

Zapis iz kronike za šolsko leto 1975/76 pravi: NOVA PRIDOBITEV V ZGODOVINI PIŠEC – PRI ŠOLI PRIČNE z enotnim vsakodnevnim delom DELOVATI ŠOLSKI VRTEC.Težave so bile v tem, ker starši niso hoteli vpisati otrok. Zaradi tega je moral tovariš ravnatelj, Marjan Vučajnk, hoditi od starša do starša in jim prikazovati prednost organizirane vzgoje v vrtcu.«
Od takrat do danes je v Pišecah zraslo že 40 generacij otrok, ki so bili vključeni v organizirano obliko predšolske vzgoje. Prelistajmo skupaj kroniko pomembnih trenutkov našega vrtca.
Pred letom 1976 beležimo podatke o potujočem vrtcu, ki je v kraj prihajal dvakrat v tednu.  Od leta 1975–76 je vrtec v Pišecah je imel en oddelek in vanj vključeval otroke, stare od 3 do 6 let, le nekaj otrok je bilo mlajših. Prisotnost otrok v vrtcu je bila krajša, le nekaj ur dnevno. Leta 1980 se je  pričela izvajati mala šola za otroke, ki niso bili vpisani v vrtec, dvakrat v tednu, kot priprava na vstop v šolo.
V sklopu vrtca se je od leta 1983 dalje odvijala vsakodnevna mala šola, imenovana priprava otrok na OŠ. Leta 1986  je prišlo do združitve male šole z vrtcem in izvajal se je samo program vrtca, ki pa je vključeval vse otroke do vstopa v šolo.  Vpisani otroci so bili vključeni v dnevni program kombiniranega oddelka. Tako je bilo vse do leta 2002/2003, ko je polno zaživela devetletka in je prišlo do ukinitve male šole.

Pomemben mejnik v razvoju in delovanju vrtca je bil 27. januarja 2003, ko so vrtičkarji z novo zgrajeno šolo in vrtcem, igriščem in opremo pridobili boljše in ustreznejše pogoje za kvalitetno izvajanje predšolske vzgoje.
Leta 2011 se prvič pojavi številčnejši vpis otrok in imeli smo dva oddelka vrtca,  tako da so bili starejši otroci v ločeni skupini. A žal le za eno leto.
Posebnost delovanja vrtca je vseskozi kombiniran oddelek, kamor še danes vključujemo enoletne malčke, ki so še v plenicah in otroke do vstopa v šolo. To terja dobro timsko načrtovanje in strokovnost, pa tudi iznajdljivost delavk v vrtcu.
Vrtec se pri uresničevanju vsebin iz  programa Kurikuluma povezuje in  vključuje v različne projekte in aktivnosti skozi katere otroci razvijajo svoje sposobnosti in se uresničuje skrb za njihov celostni razvoj. Izvajamo projekte iz področja naravoslovja, jezika, umetnosti, športa, razvijajo pevske in plesne sposobnosti.
V sodelovanju s  šolo se vključuje v Unesco projekte in natečaje, se povezuje z lokalnim okoljem in društvi. Medse radi povabijo starše in stare starše in se skupaj poigrajo ter ustvarjajo.
Veselimo se novih let našega vrtca in dodajamo nekaj utrinkov s proslave.

Jurjevanje v vrtcu Pišece
V petek dopoldne, 22.4.2016 smo v vrtec povabili babice, ki so nam pomagale pri pletenju kit, zavezovanju in izdelavi rožic. Za okrašeno drevo smo skrili Zelenega Jurija ter mu zaplesali in zapeli. Hvala babicam za obisk in popestritev dopoldneva.

Vzgojiteljice vrtca


Vabilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani starši!

Vabimo Vas, da se 7. aprila 2016 ob 16.30 (v jedilnici šole) udeležite predavanja na temo:
POMEN RAZVOJA FINE IN GROBE MOTORIKE V PREDŠOLSKEM OBDOBJU – NA KAJ MORAMO BITI STARŠI POZORNI?

Predavanje bomo izvedli v okviru roditeljskega sestanka v sodelovanju s specialno pedagoginjo iz CIRIUS-a KAMNIK Nino Ćehajić Pantić.

V sklopu predavanja boste izvedeli:
– O zakonitostih in poteku razvoja v predšolskem obdobju.
– O pomembnosti primarnih refleksov in njihovem vplivu na učenje in šolsko delo.
– O funkciji rok in pomenu roke za razvoj govora.
– Na kaj moramo starši biti pozorni, ko opazujemo svoje otroke?
– Kako spodbujati osnovne gibalne vzorce?

Prosimo za zanesljivo udeležbo!

Strokovne delavke vrtca                         Nuška Ogorevc, ravnateljica


Pomladno druženje

Mesec marec nam vsako leto prinese pomlad tudi v naša srca, nas povezuje in navdihuje. V vrtcu smo v tem duhu preživeli torkovo popoldne, 22. 3. 2016.
Že zgodaj spomladi smo v pristnem medsebojnem stiku gradili pot v pravljični svet. Sproščeno in živahno smo ga predstavili staršem. V vmesnem premoru smo se posladkali z domačim pecivom od doma in s šolske kuhinje. Dan družin smo zaključili s skupnim plesom vseh odraslih in otrok.

Jožica, Brigita in Mojca


Obvestilo staršem o novih cenah programov vrtca

Svetniki Občinskega sveta Občine Brežice so sprejeli nove cene programov predšolske vzgoje v vrtcih Občine Brežice, ki so se spremenile zaradi uskladitve s finančnimi načrti vrtcev za leto 2016.

Dnevni programi:
Prvo starostno obdobje 462 EUR
Drugo starostno obdobje 328 EUR
Kombinirani oddelki in oddelki 3–4 let 383 EUR
Razvojni oddelek 800 EUR

 Nove cene veljajo od 1. 3. 2016.

Staršem otrok, za katere je Občina Brežice po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa in imajo v vrtec vključenega le enega otroka, se dodatno zniža plačilo tako, da imajo v programu prvega starostnega obdobja in kombiniranih oddelkih in oddelkih 3-4 letnih otrok v 2., 3. in 4. plačilnem razredu 5% popust na prispevek staršev. V programu drugega starostnega obdobja, v 2., 3. in 4. plačnem razredu pa 4,5% popust na prispevek staršev.Več o tem si lahko preberete na povezavi.

Vrtec v brežiškem gradu
V sredo, 2. 12. 2015 smo se z otroki Vrtca Pišece z avtobusom odpravili v brežiški grad, kjer nam je gospa Andreja Matijevc predstavila življenje v gradu in življenje vitezov. Otroci so se z veseljem oblekli v viteško opravo in  obleko za grajsko gospodično.

Izlet na Lisco

V petek sredi novembra, smo se starejši  otroci Vrtca Pišece do hriba na Lisci vzpenjali po gozdni poti, iskali markacije, malicali iz nahrbtnika, prepevali, se igrali in preživeli čudovit dan. Z nami je bila tudi Andreja Matijevc, vodnica PZS, ki nas je poučila o pravilih varne hoje in varovanja narave.

Pohod s svetilkami

Tudi letos smo se odpravili skupaj s starši na pohod s svetilkami, ki smo jih izdelali v vrtcu. V mraku so nam svetilke osvetljevale našo pot, ki se je zaključila pri piceriji Petrišič, kjer smo se pogostili s picami in rajali ob kitarski spremljavi mamice Jožice Ogorevc.

Vzgojiteljice Vrtca Pišece


Pohod na Pečarjev breg

V petek, 6. 11. 2015 smo se s starejšimi otroki vrtca Pišece in  z Andrejo Matijevc, vodnico PZS odpravili na pohod na Pečerjev breg. Otroci so spoznali nekaj planinskih pravil glede obnašanja, varne hoje, prehrane, oblačil, obutve, opreme, varovanja narave. V vrtec smo se vrnili z vedrimi in nasmejanimi obrazi.

Zaključek šolskega leta – vrtec

Konec šolskega leta so zaznamovali bodoči prvošolčki. Staršem in ostalim otrokom so najprej v vrtcu odigrali pravljico o Kralju Drozgobradu in s tem dokazali, da je moč otroške domišljije res velika.

Po zaključnem plesu smo se preselili še v naravo. Uspešno smo opravili orientacijski pohod, se okrepčali z malico in pravočasno ušli nevihti.

Jožica in Brigita
Vloga za vpis v vrtec

Vlogo za vpis v vrtec lahko prevzamete tukaj.

Obveščamo Vas, da sprejemamo vloga za vpis v vrtec. Vlogo za vpis v vrtec lahko prevzamete tukaj.
Vpis in sprejem otroka v vrtec

  • Otroke sprejemamo v vrtec na podlagi vloge , ki jo starši oddajo v tajništvu šole ali v vrtcu (obrazec za prijavo lahko dobijo tudi vrtcu).
    • Vrtec februarja/marca objavi razpis za vpis otrok za naslednje šolsko leto (redni sprejem je 1. september).
    • V kolikor je prijav več, kot je prostih mest, obravnava vloge komisija za sprejem otrok v vrtec (pravočasno oddane vloge).
    • V primeru, če oddelki niso povsem zapolnjeni, sprejema vrtec nove otroke tudi med letom.
    • Starši prejmejo odgovor o sprejemu v vrtec in pogodbo, ki jo izpolnjeno vrnejo v vrtec.

    Vključevanje otrok v vrtec

    • Predhodni razgovori vzgojiteljice s starši
    Pred vstopom otroka v vrtec vzgojiteljica povabi starše na individualni razgovor, kjer staršem predstavi, kako bo potekalo delo v skupini. Starši pa vzgojiteljici predstavijo svojega otroka: kako se potolaži, uspava, kakšne ima prehrambene navade…
    • Vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev
    Vlogo za znižano plačilo vrtca je potrebno oddali na pristojnem CSD v mesecu pred prihodom otroka v vrtec.
    • Postopno uvajanje
    Prvi dan vpisa v vrtec je tudi prvi dan uvajanja. O trajanju in načinu uvajanja se starši dogovarjajo z vzgojiteljico.
    • Zdravniški pregled
    Otrok mora biti pred vključitvijo pregledan pri pediatru. Potrdilo se odda vzgojiteljic prvi dan prisotnosti v vrtcu.
    • Vzemite si čas

    Ugotovili smo, da je dobro, če je otrok prve dni v vrtcu krajši čas, ne celodnevno (max 9 ur). Zato si vzemite čas, da se boste lahko otroku in njegovemu uvajanju v vrtec dovolj posvetili.
    Za vse informacije glede vpisa in sprejema otrok v vrtec se lahko obrnete na vodjo vrtca ali ravnateljico (07 45 20070).

VRTEC pri OŠ MAKSA PLETERŠNIKA PIŠECE

O B V E S T I L O

Spoštovani starši,

Občina Brežice, Vrtec Mavrica Brežice in vrtci pri osnovnih šolah: Artiče, Bizeljsko, Cerklje ob Krki, Dobova z enoto v Kapelah, Globoko, Maksa Pleteršnika Pišece in Velika Dolina

obveščamo vse zainteresirane starše o zbiranju vlog za vpis

v programe vrtcev za šolsko leto 2015/2016:

  • dnevni program: v trajanju od 6 do 9 ur dnevno,
  • V oddelke bodo razporejeni otroci, ki bodo z začetkom šolskega leta izpolnjevali pogoje za vključitev.
  • Pred začetkom šolskega leta boste povabljeni k sklenitvi pogodbe o medsebojnih pravicah in obveznostih med vrtcem in starši, ki jo morate podpisano vrniti v 15 dneh od vročitve poziva. S podpisom pogodbe se šteje, da je otrok z datumom, ki je napisan na pogodbi, vključen v vrtec (20. člen zakona). V primeru, da v roku podpisane pogodbe ne vrnete v vrtec, se šteje, da ste vlogo umaknili.
  • Vloge za otroke, ki do začetka šolskega leta ne bodo izpolnjevali pogojev za vključitev, bo vrtec evidentiral.
  • V kolikor bo vrtec razpolagal s prostimi mesti med šolskim letom, bo za evidentirane vloge ob pogoju, da otrok izpolnjuje vse pogoje za vključitev, staršem posredoval povabilo k sklenitvi pogodbe v mesecu pred želenim datumom vključitve otroka v vrtec.
  • Če bo v vrtec vpisanih več otrok, kakor je prostih mest, bo o sprejemu odločala komisija za sprejem otrok.

Vabimo Vas, da izpolnjene Vloge na obrazcu, ki ga dobite v vrtcu, osnovni šoli ali na spletni strani vrtca oziroma šole, osebno prinesete ali pošljete po pošti v želeni vrtec (tajništvo šole), v času

od 23. do 27. marca 2015, od 7. do 15.30 ure.

V vrtcu bomo sprejemali vloge za vključitev otrok v šolskem letu 2015/2016, s pričetkom od 1. 9. 2015. K oddaji vloge vabimo tudi starše otrok, ki bodo pogoje za vključitev izpolnili šele med šolskim letom.

Vrtec lahko sprejme otroke, ki izpolnjujejo pogoje za vpis: starost najmanj enajst mesecev in prenehanje pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela (20. člen Zakona o vrtcih, Ur.l. RS, št. 12/199644/200078/2003113/2003-UPB1, 72/2005100/2005-UPB2, 25/2008,98/2009-ZIUZGK, 36/201062/2010-ZUPJS, 94/2010-ZIU, 40/2012-ZUJF) (v nadaljevanju: zakon).

Na podlagi števila prejetih prijav za vpis, izpolnjevanja pogojev za vpis ter kapacitet posameznih vrtcev bo pripravljena organizacija dela vrtcev za šolsko leto 2015/2016.

                                                                                     Župan Občine Brežice: Ivan Molan

Ravnateljica: Nuška Ogorevc


Čudežne pesmice
Zborček palčkov iz našega vrtca se je 11.3.2015 z zborovodkinjo Jožico predstavil na velikem odru Doma kulture Brežice.
Video posnetek in več fotografij najdete tukaj.

Mladi športniki

V petek, 6.3.2015, smo popoldne preživeli športno. Pod vodstvom Maje in Markota smo se skozi igro zabavali. Odleteli smo na luno in planete, se spremenili v astronavte, s pomočjo športnega padala pa pričarali valove. Na dveh poligonih smo utrjevali naravne oblike gibanja in spretnosti z žogo. Pri varovanju mladih športnikov so pomagali še Darjan, vzgojiteljici in seveda tudi starši.

Moj konjiček v vrtcu
Le na kaj ste najprej pomislili? Na pravega konjiča? Ali morda na gugalno igračo?

Zagotovo je kdo pomislil tudi na dejavnosti, ki nas neizmerno veselijo, sproščajo, pri katerih uživamo in smo ustvarjalni v svojem prostem času.Ni narobe, nasprotno, da že v vrtcu spoznamo tujko, besedo hobby in njen pomen.
Svoj hobby nam je tokrat predstavila mamica naših dveh malčkov. Navzven nimata prav nič skupnega poklic in delo, ki ju opravlja, z njenim konjičkom – KRASITEV TORT za vse priložnosti.

Danes je mamica Andreja v sodelovanju vzgojiteljic, otroke v vrtcu navdušila in jih vključila pri predstavitvi svojega konjička. Spretni drobni prstki so valjali, izrezovali, oblikovali polagali . . . .
Vsak otrok si je okrasil tortico po svoje in vsaka po svoje je bila zanimiva. Delali so tako zavzeto, da si še prstkov niso utegnili oblizniti.
Tokrat je gospa Andreja Matijevc s svojimi sladkimi umetninami razveselila vrtičkarje, v prihodnje bo lahko še prenekaterega otroka ob rojstnem dnevu, mladoporočence in ljudi, pri katerih dobi praznovanje piko na i šele, ko pride na mizo TORTA.

Iskrena hvala gospe Andreji za sladko dopoldne.
Otroci z vzgojiteljicami
Besedilo in fotografije:
Irena Skrivalnik

Vloga za znižano plačila vrtca

Spoštovani,
obveščamo Vas, da se je s 1.9.2014 spremenilo časovno obdobje veljavnosti odločbe za znižano plačilo vrtca. Preverite do kdaj Vam velja odločba. V primeru, da Vam odločba kmalu poteče skušajte čimprej urediti status, ker se Vam bo v nasprotnem cena vrtca obračunala za najvišji dohodkovni razred. Več informacij najdete tukaj.

Večerni pohod

Poznojesenski čas je več kot primeren za pohod s kresničkami, saj se v oblačnih dneh znoči že sredi popoldneva. Vreme je že dlje časa stabilno. Ni kaj odlašati, smo si dejali.

24. 11. 2014 smo se ob 16.30 zbrali pred Vrtcem otroci, starši, vzgojiteljice in se odpravili na pot. Temo smo preganjali z odsevnimi obeski, trakovi, baterijami . . . . Cilj je bil določen v naprej. Izkušnje iz preteklih let so pokazale, da se po dobri hoji najbolj prileže pizza. V Pizzeriji Petrišič nas je že čakal vroč čaj. Iz krušne peči je zadišalo. Slastne, dobro obložene pizze so teknile prav vsem.

Naši razigrani otroci s svojo neizmerno energijo bi še vztrajali vendar so zaradi hitenja urinih kazalcev morali vztrajati tudi starši. Naslednji je bil delovni dan. Otroci so morali počasi k počitku. Starše so čakale še obveznosti, ki so jih odložili, da so se lahko udeležili pohoda ali bolje – sprehoda.
Hvala vsem za udeležbo in dobro voljo.

Pripravila: Irena Skrivalnik

Oktobrska razstava

Kikiriki..i….i…. je odmevalo po telovadnici Gimnazije Brežice.

Društvo rejcev malih pasemskih živali Brežice je tudi letos pripravilo razstavo.
Naš vrtec jo obišče vsako leto proti koncu meseca oktobra. Živali so neizčrpna tema, čeprav pri naših otrocih del vsakdana. Omenjeno društvo nas zna vselej presenetiti.

Za nekatere hišni ljubljenčki, za druge, da se naježi koža. Kače, bradata agama – plazilci torej. Lahko smo jih tipali, božali. Ne verjamete? Poglejte fotke. Možje v belih haljah, ki ocenjujejo živali, so nam dovolili skuštrati še zajčkov kožušček. Le ugibate lahko, kateri dotiki so nam predstavljali večji izziv.

Preostanek časa do odhoda avtobusa za Pišece smo izkoristili za obisk Knjižnice Brežice. Prijazno so nas sprejeli in bibliotekarka Vera nas je obogatila s čudovito zgodbico. Še posladek in že je bilo treba na avtobusno postajo.

Bilo je zanimivo in vznemirljivo dopoldne, ki nam ga niti kislo vreme ni moglo pokvariti.

Pripravila: Irena Skrivalnik

Teden otroka v vrtcu

Pisani listi na drevesih, njih šelestenje v vetru, prijetno topli dotiki sončnih žarkov. . .JESEN, kako te občudujemo!

V ponedeljkovem popoldnevu, 6. 10. 2014 smo se v našem vrtcu zbrali otroci, starši, vzgojiteljice. Ja, še Krojaček Hlaček Leopolda Suhadolčana se nam je pridružil. S pomočjo prijateljev je že zgradil Hišico iz gumbov za Tinka in njegovo mamo.

Veselil se je, da so otroci iz pišeškega vrtca hišico še okrasili. Z gumbki, seveda! O, pripravljena je že peč. Danes še 3 mdrv iz tulcev, da ne bo pozimi zeblo Tinka in mame. Vsi jima pomagamo in da pri temu ne omagamo, si pripravimo sadni obrok z veliko vitamina C, ki ga vsebujejo mandarine in kivi. Imajo ga toliko, da so nas zasrbeli podplati in skupaj smo morali še zaplesati.

Tako nekako je potekal sprehod po naših ustvarjalnicah ob Svetovnem dnevu otroka.

Brezskrbno otroštvo bi moralo biti zagotovljeno slehernemu otroku na našem planetu.

Žal, mnogi so še zelo daleč od te in drugih otrokovih pravic.

Zapisala: Irena Skrivalnik

V SKRBI ZA OKOLJE

(fotogalerija)
Na povabilo podjetja Komunala Brežice d. o. o. se je tudi naš Vrtec vključil v projekt Ohranimo čisto okolje.
Septembra sta nas obiskali predstavnici omenjenega podjetja in otrokom na zanimiv način predstavili Pot do papirja, ki je tema za vrtce. Otroci so z zanimanjem spremljali zgodbo ob lutkah in za tem navdušeni ustvarjali.

A? Danes smo dobili odgovor, zakaj smo zbirali tulce in osvežili vedenje, zakaj nam vzgojiteljice venomer težijo, v kateri koš moramo odvreči papir, kam plastične lončke, kam olupke….
In potem še doma! Ista  pesem se ponavlja in ponavlja. Ne bo šlo, da je ne bi usvojili.

ZA PRIJAZNEJŠI PLANET ŽE OD MALIH NOG!

Otroci vrtca z vzgojiteljicami

Dostopnost