^Nazaj na vrh
 • 1 najmlajši
  najmlajši
 • 2 glasba
  glasba
 • 3 Naravoslovje
  Naravoslovje.
 • 4 Šport
  Šport
 • 5 Unesco
  Unesco
baner

Novice

vabilo_na_tabor.png

BUČNA PRAVLJICA V PIŠECAH

 bučna_pravljica.png

Prijetno jesensko vreme smo najmlajši šolarji OŠ Maksa Pleteršnika Pišece izkoristili za krajši pohod do Bračunove domačije v Pavlovi vasi, kjer je tudi letos nastala čudovita bučna pravljica. Gospa Marija nam je povedala zgodbo, mi pa smo občudovali številne osebe iz buč, ki tokrat ponazarjajo opravila v vinogradu. S prijaznima gostiteljema, Marijo in Milanom, smo ob prigrizku poklepetali, se jima zahvalili in se polni vtisov odpravili proti šoli.

Učenci 1. in 2. razreda z učiteljico Ireno

CELICA SE NA OGLED POSTAVI

 celica_1.pngcelica_2.png

Pri uri naravoslovja smo se odločili, da bomo naredili maketo celice. Celice smo delali iz različnih materialov (stiropor, papir, smeti, vrvice, barve, sluz, pločevinke …). Na voljo smo imeli štiri vrste celic: glivno, živalsko, rastlinsko in bakterijsko celico. Makete smo delali doma, na voljo smo imeli tri tedne. Maketa je morala vsebovati ribosome, jedro, Golgijev aparat, vakuolo, kloroplast, mitohondrije … Delo je bilo naporno, a smo bili vsi zadovoljni z rezultati, predvsem učiteljica Maja, ki nam bo makete ocenila. Na ogled so na voljo v šolski avli.

Janž Rener, 7. R.

ŠOLA V NARAVI

svn_naslovna.png

1. dan
Danes smo prišli v Faro. Začeli smo v Pišecah, potem smo šli v Globoko, Brežice in v Novo mesto, čez Stražo, Dvor in Črnomelj. Ko smo prispeli, so nam povedali kaj bomo počeli. Kosilo je bilo odlično. Pio počitku smo šli na pohod in videli slap Nežico, izvir in tovarno. Ko smo prišli nazaj, smo šli na igrišče. Imeli smo tudi obisk pri lončarju. Videli smo tudi tri lesene kipe. Imenujejo se Črednik, Krošnjar in Kostelka.

Lan Narat, 4. razred

2. dan
Zjutraj smo si oblekli oblačila za na zajtrk. Za zajtrk je bil med in maslo. Po zajtrku smo šli v svoje sobe in si pospravili celotno sobo. Ob devetih so ocenjevali sobe. Medtem smo pisali dnevnike. Ko smo dokončali opis celega dneva, smo šli v učilnico, kjer smo se dogovorili, kaj bomo delali danes. Razdelili smo se v skupine. Imena smo si izbrali sami. Naš prvi izziv je bil lokostrelstvo. Pri lokostrelstvu sem osvojičl 9 točk. Naslednji izziv je bil adrenalinski park. Bil je mali in velik. Šel sem na oba. Po tem smo imeli orientacijski tek. Morali smo najti listke z vprašanji. Ko je bilo tega konec, smo šli na kosilo. Za kosilo smo imeli pire krompir in meso. Po kosilu smo šli počivat pol ure. Po počivanju smo šli na kamne pri reki Kolpi in lovili ribe z mrežicami. Ko smo prišli nazaj, smo imeli večerjo.za večerjo smo imeli hrenovke in pečen krompir. Po večerji smo imeli žurko eno uro. Po žurki smo šli spat.

Nej Bizjan, 4. razred

3. dan
Zbudili smo se. Nato smo slekli posteljnino. Šli smo na zajtrk. Ko smo pojedli, smo prtljago dali v potovalko. Šli smo si ogledat TIC. Ko smo prišli v dom, smo pojedli kosilo. Po kosilu smo si šli kupit lesene igrače. Potem smo šli na avtobus. Ustavili smo se v Kočevju. Nato smo šli v cerkev. Počasi smo se odpravili na avtobus. Potem smo se ustavili še na Rudniškem jezeru in pojedli sendviče. Čez nekaj časa smo prispeli v Pišece.

Anej Sušin, 4. razred

ZAKLJUČEK TEDNA OTROKA V PIŠECAH

TO_četrtek.pngTO_petek2.png
4. dan v tednu otroka smo preživeli ustvarjalno. Učenci so namreč izdelovali družabne igre. Sami so izdelali igralne plošče ter nato pripravili zanimive ter izvirne kartice z vprašanji. Pri izdelovanju in ustvarjanju so imeli popolnoma proste roke, kar je učencem predstavljajo še večji užitek izdelovanja. Nastali so res lepi izdelki, oziroma privlačne in uporabne družabne igre.
5. dan pa smo preživeli v naravi. Odpravili smo se namreč na pohod do pišeškega gradu. Na poti smo prav tako nabirali različne jesenske plodove, katere bomo uporabili pri naslednjem jesenskem ustvarjanju.
Letošnji teden otroka je uspešno za nami, zato se že veselimo in z veseljem pričakujemo prihodnjega.

Urška Tomše, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

ROKOMETNI TRENER KLEMEN NA OBISKU V PIŠECAH

rokomet_klemen.png
V sklopu tedna otroka smo v sredo, 3. 10., na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece gostili rokometnega trenerja Klemna Mlakarja, ki je sicer še igralec RK Krško, hkrati pa trener brežiških in krških rokometašev. Za mlajše učence naše šole je pripravil poligon v šolski telovadnici, učenci 5. in 6. razreda pa so se pomerili v igri na zunanjem igrišču. Klemen je pohvalil teoretično, tudi praktično, znanje naših učencev. Po obisku pri nas je že odhitel na trening v Krško. Hvala, Klemen, bilo je zabavno, poučno, predvsem pa aktivno.

Alenka Cizel, OŠ Pišece

NA OŠ MAKSA PLETERŠNIKA SO PRIPOVEDOVALI DEDKI …

dedki_v_Pišecah.pngdedki_v_Pišecah1.png
V sklopu letošnjega tedna otroka z naslovom Prosti čas smo v torek, 2.10.2018, v našo družbo povabili babice in dedke. Obiska so se udeležili trije dedki, ki so nam pripovedovali o svojem otroštvu oz. o njihovem preživljanju prostega časa.Izvedeli smo, da so v šolo hodili peš, tudi po nekaj kilometrov, da so imeli v šoli samo eno žogo, ter da so imeli veliko manj časa za igro kot današnji otroci, saj so morali veliko delati.Najraje so se igrali Podiranje kozla ter Stara škatla. Igri, za kateri niso potrebovali igrač, oziroma so si jih naredili sami iz naravnih materialov. Obisk je bil izredno sproščen, učenci so z zanimanjem poslušali vse prigode in pripovedke dedkov in se jim ob odhodu prisrčno zahvalili.

Urška Tomše, OŠ Pišece

TEDEN OTROKA V PIŠECAH V ZNAMENJU NOGOMETA

TO_nogomet.png

Ponedeljkov teden otroka smo na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece preživeli v znamenju nogometa. Pri kosilu so se nam pridružili trije odlični igralci NK Krško, in sicer Luka Volarič, Estonec Aleksandr Kulinitš in Američan Macario Hing-Glover. Po kratkem pogovoru z njimi smo odšli na nogometno igrišče, se razdelili v skupine in pričeli z igro. Krški nogometaši sicer niso zadeli veliko golov, so pa poskrbeli za nekaj lepih podaj. Na koncu so sledili avtogrami, skupna fotografija in naša obljuba, da bomo še naprej navijali zanje. Hvala, fantje, da ste nas obiskali in nam polepšali dan, predvsem pa hvala Anžetu, ki vedno poskrbi, da nas obiščejo nogometaši iz Krškega.

Alenka Cizel, OŠ Pišece

IZJEMEN USPEH TREH FANTOV NA MALIH SIVIH CELICAH

V četrtek, 13. 9., so se Janž Rener, David Denžič in David Omerzel udeležili predtekmovanja za Male sive celice na OŠ Stopiče. Med 43 ekipami, ki so sodelovale v pisnem delu, so se uvrstili na izjemno drugo, nato pa si mesto med 4 najboljše izborili še na ustnem delu. Noro! To pomeni, da gredo na RTV, kjer jih čaka snemanje in boj z drugimi šolami. Ker bo to v kratkem, se že intenzivno pripravljajo. Mi ostali pa držimo pesti in delamo transparente. OŠ Pišece gre na RTV Slovenija! Hura! Držite pesti tudi vi!

Takole je strnil svoje vtise sedmošolec Janž.

V četrtek, 13. 9. 2018, je potekalo predtekmovanje v Malih sivih celicah, in sicer na Osnovni šoli Stopiče. Iz naše šole smo odšli trije predstavniki. Jaz iz 7. razreda, David Denžič iz 8. razreda ter David Omerzel iz 9. razreda. Na predizbor se je prijavilo 43 osnovnih šol. Tekmovanje se je začelo ob štirih. Ob prihodu na šolo smo se vpisali in začeli s prvim pisnim delom. V tem delu smo pisali test s 26 vprašanji v 20 minutah. Ko smo končali, so nam popravili teste. Nato smo izvedeli rezultate. Dosegli smo drugo mesto. Prvih 8 udeleženih šol je nato nadaljevalo z ustnim preverjanjem. V ustnem delu so bile 4 teme. Ekipa si je izbrala vprašanje in če je nanj odgovorila pravilno, je dobila točke. Izmed osmih ekip so se samo štiri uvrstile naprej na tekmovanje na televiziji. Med temi ekipami smo bili tudi mi. Zelo smo bili veseli in se presrečni vrnili domov. Doma so nam vsi čestitali in se veselili z nami. 

Sedaj se pripravljamo na snemanje na televiziji, kjer nas bo spraševal Nik Škrlec. Veselim se nove izkušnje.

Janž Rener, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

PLETERŠNIKOV DAN (13.9.2018)

PLETERŠNIK_1.png

Ker naša šola nosi naslov OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, smo na Pleteršnikovem dnevu, 13. 9. 2018, sodelovali tudi učenci naše šole. V kulturnem programu sta nastopila Janž Rener s klarinetom in Timeja Račič Ogorevc na citrah. Besedam strokovnjakov za slovenski jezik pa so prisluhnili tudi drugi učenci šole, ki so uro slovenščine preživeli na Pleteršnikovi domačiji. Da bomo kaj več izvedeli o našem slavnem jezikoslovcu, pa je poskrbel Rudi Mlinar, ki je napisal roman o njem.

Pa prijetno branje!

PLETERŠNIK_3.pngPLETERŠNIK_2.png

Aljaž Preskar, 7. r. OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

URNIK PREVOZOV

Urnik prevozov lahko najdete s klikom na to povezavo.

 

OČISTIMO SLOVENIJO 2018

os2018.pngos20182.png

Vseslovenska akcija se odvija na pobudo ekologov s celega sveta. Podobna akcija poteka v kar 150 državah. Veseli smo, da smo del te akcije tudi učenci in učitelji OŠ "Maksa Pleteršnika" in na ta način prispevamo k čistejšemu in lepšemu okolju, v katerem bo bivanje prijetnejše za vse nas.

 

ZAKLJUČNI IZLET V GARDALAND
gardaland.png

V petek, 7. 9. 2018, smo učenci 9. razreda OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, skupaj z OŠ Bizeljsko in Brežice, obiskali Gardaland. Po naporni 6-urni vožnji smo prispeli do cilja. Takoj ob prihodu smo se pognali na najzanimivejše in adrenalinske atrakcije Gardalanda. Vreščanja, smejanja ter strahu ni manjkalo. Še posebej na ''blue tornadu'', ''raptorju'' , ''oblivionu'', ''mamutu'' in mnogih drugih. Imeli smo nepozaben sončen dan, ki nam bo za vedno ostal v spominu. Utrujeni in zadovoljni smo se pozno vrnili domov.

Larisa Dušič

 PRVI ŠOLSKI DAN

Spoštovani starši in učenci!
Začetek novega šolskega leta je pred nami, zato vam ob prvem šolskem dnevu
posredujemo naslednje informacije:
- Šolsko leto bomo začeli v ponedeljek, 3. septembra 2018 ob 7.30.
- Učenci imejte s seboj šolske copate in osnovne potrebščine (pisala, beležko,
mapo…). Prvi dan boste prejeli urnik in gradivo iz učbeniškega sklada za
posamezen predmet.
- Prvi dve uri bosta razredni uri, naslednje ure pouk po urniku.


- Prvošolci ste vabljeni v šolo skupaj s starši ob 8.00.
- Jutranje varstvo in OPB bosta potekala po ustaljenem urniku.
- Šolski prevozi bodo prvi dan po ustaljenem voznem redu. Pri odhodu domov
bodo 3.9. šolski prevozi eno uro prej (12.30).
- Malico in kosilo bodo učenci imeli že prvi šolski dan.

VABILO NA UVODNI RODITELJSKI SESTANEK
Posredujemo tudi vabilo na uvodni roditeljski sestanek za vse razrede, ki bo 6. 9.
2018 ob 16.30 v Domu Pišece.
Ker vam bomo posredovali aktualne informacije za novo šolsko leto, prosimo vse
starše za zanesljivo udeležbo.

Brez_naslova.png

 

Želimo Vam lep pričetek novega šolskega leta!

Kolektiv OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in ravnateljica Nuška Ogorevc

Copyright © 2013. OŠ Pišece Rights Reserved.