^Nazaj na vrh
 • 1 Debeli rtič
  Poletna šola v naravi.
 • 2 40 let vrtca
  Otroci iz Vrtca Pišece so predstavili rajalno igro, ki je vse navzoče na proslavi nagovorila k lepemu, oneženemu svetu
 • 3 Nacionalni šolski parlament
  V prostorih velike dvorane Državnega zbora v Ljubljani je potekalo že 26. zasedanje otroškega parlamenta pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, kjer so mladi parlamentarci iz celotne Slovenije izmenjavali mnenja o pasteh mladostništva.
 • 4 Unesco
  V sredo, 13. 4. 2016, smo se učenke 7. razreda Ines Zupančič, Neja Lesinšek in Vanesa Gruber udeležile ustvarjalnih delavnic, ki so potekale v sklopu nacionalnega projekta Približajmo se romski kulturi
 • 5 Športni dan Pokljuka
  Na Pokljuki so naši učenci osvojili 7 kilogramsko čokolado.Pohod se je uspešno zaključil.
baner

Novice

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POVABILI SONCE V PIŠECE

teden_otroka_mala.png

Teden otroka temelji na obeleževanju svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne (vir: Zveza prijateljev mladine Slovenije).

Letošnji teden otroka je potekal od 2. do 8. oktobra. Osrednja tema je bila »POVABIMO SONCE V ŠOLO«. Osredotočili smo se na »radovedno« šolo, veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja, svetle prihodnosti. Otroci in mladi si želijo inovativnejšega, ustvarjalnejšega učenja in razmišljanja. Tema se navezuje na temo otroških parlamentov v šol. letu 2016/2017, ki je »Šolstvo in šolski sistem«.

V tednu otroka smo v oddelkih podaljšanega bivanja na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece kljub občasno deževnemu vremenu imeli veliko sonca. V dobro voljo so nas spravili tudi naši gostje, ki jih je bilo kar nekaj. Prvi dan smo namenili igri nogometa. Tokrat sta nas obiskala Marko Zalokar, vratar NK Krško, in Igor Blažinčič iz Bizeljskega, ki trenutno igra v Avstriji. Naši učenci so ju navdušili z znanjem nogometa. Marko pa nas je navdušil s svojimi obrambami, saj je žoga pristala v njegovi mreži le trikrat, ko so učenci streljali »penale«. V torek smo ustvarjali iz papirja, sončke, seveda, v sredo se učili osnov hip hopa s plesalko Tjašo (Imani), v četrtek se preizkusili v borilnih veščinah (tajski boks), ki sta nam jih demonstrirala Simon in Tilen, v petek pa si ogledali risanke na temo sonca. Naše najmlajše smo peljali na ogled razstave buč v Pavlovo vas, kjer nas je vse prečudovito sprejela in pogostila družina Bračun. Naši učenci so ta teden spoznali veliko novih dejavnosti in imeli smo se resnično lepo ter sončno zakorakali novim dogodivščinam naproti.

Učiteljice OPB

Foto Mirjana Lipej

 

EKSKURZIJA ZA UČENCE

image002.png
Učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece so v torek, 26.09.2017 imeli dan dejavnosti v
Prekmurju- ogled Mlina na Muri in Otoka ljubezni ter Prlekiji, natančneje v
Veržeju- v Rokodelskem centru duo Veržej.
Po prihodu v Veržej smo se razdelili v skupine in pričeli z vodenimi ogledi in
delavnicami. Vodič turistično informacijskega centra Veržej nas je popeljal v
Ekomuzej s strokovno knjižnico, kjer smo si ogledali zbirke različnih rokodelskih
obrti in nam razložil zgodovino rokodelstva. Po ogledu smo se ustavili v
prodajno- razstavni galeriji, kjer smo z nakupi podprli lokalne rokodelce.
Zatem smo odšli na učno uro rokodelskih delavnic, kjer smo spoznavali
lončarske spretnosti in ustvarjalno delavnico iz koruznega ličja ter slame, kjer so
nastajali razni cvetovi, srčki, ptički in še marsikaj zanimivega. Po zaključku
delavnic smo se odpravili na toplo malico v Center šolskih in obšolskih
dejavnosti.
Po odlični topli malici in krajšem predahu, smo se odpravili čez Muro, na ogled
Mlina na Muri in Otoka ljubezni. Izvedeli smo o nastanku imena Otok ljubezni in
o t.i. Büjraštvu oz. delanju nasipov (po naše), o izdelovanju lanenih izdelkov, si
ogledali mlin ter šli na kratko vožnjo z brodom čez Muro. Po ogledu Otoka
ljubezni smo se odpravili nazaj. Ponosni ugotavljamo, da so med našimi učenci
pravi rokodelski talenti, saj so ustvarili prekrasne izdelke, ki bodo posušeni in
spečeni čez tri tedne. Takrat jih bomo ponosno razstavili v avli naše šole.

Mirjana Lipej, univ. dipl. ped.

OBISK IZ DOBOVE

 DSC_0011.png

Danes, 25.09.2017 so nas obiskale predstavnice Društva Mažoretke Dobova. Našim učencem so predstavile program treninga in izvedle krajšo predstavitev z nekaj osnovnimi gibi. Na treningih se uči pravilne drže telesa, ritmike, vrtenja palice, plesa, ustvarjalnega mišljenja, koordinacije telesa, baletnih osnov in timskega dela. S treningi bodo začele prvi teden v oktobru, in sicer v telovadnici Pišec ob ponedeljkih 15:30 do 16:30. Otroci se prijavijo preko prijavnice, ki so jo prejeli na predstavitvi.

Mirjana Lipej

ENO DAN SAJENJA DREVES NA OŠ MAKSA PLETERŠNIKA PIŠECE

DSC_0015.png

Environment Online ENO je globalna virtualna šola in mreža za trajnostni razvoj.Od začetka njenega delovanja v letu 2000, se ji je pridružilo preko 10000 šol iz 157 držav sveta in se zavezalo k uresničevanju konkretnih okoljevarstvenih ciljev. Eden izmed njih je sajenje dreves.

Na prelep sončni petek, smo po kosilu na vrtu OŠ Maksa Pleteršnika Pišece posadili rdečo breskev miru. S tem smo obeležili kar dva pomembna dogodka in sicer, svetovni dan miru in zlato zmago naših košarkašev. Poseben poudarek letošnjega leta je skupni boj za mir, pod geslom: "Spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse!" s to temo posebej poudarjamo pomen in duha globalne iniciative TOGETHER, ki promovira spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse, ki so bili primorani zapustiti svoje domove in si poiskati varnejše in vrednejše življenje. Prvo sajenje dreves je potekalo 21.09.2004, na svetovni dan miru. Bilo je istega leta, ko je Wangari Maathai prejela Nobelovo nagrado za mir za sajenje dreves. ENO dan sajenja dreves od takrat poteka vsako leto in je globalni dogodek. Ponosni smo, da je OŠ Pišece Maksa Pleteršnika del te globalne iniciative!

 

Izlet v Gardaland

gardaland_2.png

 

 14.09 smo z učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, Dobova ter Bizeljsko uživali ob nepozabnih atrakcijah zabaviščnega parka ob Gardskem jezeru, se zabavali na 33 zabaviščnih sklopih, ki se nahajajo v 4 tematskih mestih.

Zmajček Peteršiljček- maskota Gardalanda, nas je popeljal skozi otroški »Fantasy island«- domišljijski otok, do vasice ameriškega divjega zahoda. Navdušile so nas predstave akrobatov v »modrem cirkusu«, najbolj so pa (predvsem učitelji v spremstvu) uživali v adrenalinskem prostem padu, »blue tornado«, vlaku smrti, vožnji po brzicah reke Kolorado, otoku dinozavrov in atrakciji spust po brzicah «Beg iz Atlantide«. Ujeli smo prekrasen, sončen septembrski dan in sigurno naslednje leto ponovimo.

 

 

 

 

 

 

 

MEDNARODNI_TABOR_2017_vabilo_za_goste-1.jpg

 

 

Spoštovani starši!
Vabimo vas na uvodni roditeljski sestanek za vse razrede, ki bo v torek, 12. 9. 2017 ob 16.30 v Domu Pišece.
Po uvodnem nagovoru in predstavitvi osnovnih informacij za šolsko leto 2017/18 s strani ravnateljice, bo sledil krajši razredni roditeljski sestanek. Prosimo za zanesljivo udeležbo in vas lepo pozdravljamo!

Nuška Ogorevc, ravnateljica

URNIK 2017/2018 

 

Prvič v šoli

prvošolčki.png

Dragi učenci, drage učenke ter vsi zaposleni na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, dobrodošli nazaj v šolo. Po prelepem, vročem poletju vam vsem želimo uspešen skok v novo šolsko leto 2017/2018.

Še posebej smo ponosni na naše najmlajše, ki so pogumno zakorakali v svoj novi 1. razred in zato smo tako njih kot njihove starše nagradili s tortico za pogum in uspehe v šoli. Saj veste, prvega ne pozabiš nikoli. :)

Ob prvem šolskem dnevu, je nagovor pripravila tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič.

Nuška Ogorevc, ravnateljica

Spoštovani starši in učenci!
Obveščamo vas, da bo začetek pouka za vse učence v petek, 1. septembra 2017, s pričetkom ob
7.30. Sprejem prvošolčkov s starši bo ob 8.00.
Prevozi zjutraj so po dosedanjem voznem redu. Prevozi domov bodo eno uro prej (ob 12.50).
Učenci naj prinesejo s seboj potrebščine za pouk, puščico in copate.
Urnik in vozni red vozačev bosta objavljena na spletni strani v prihodnjih dneh.
Vse informacije vezane na šolsko leto 2017/18 bodo učenci prejeli 1. šolski dan, starši pa na
uvodnem roditeljskem sestanku,12. 9 2017, ob 16.30 uri.

Želim vam prijeten vstop v novo šolsko leto!

Veselimo se srečanja z vami!

Nuška Ogorevc, ravnateljica

 
Copyright © 2013. OŠ Pišece Rights Reserved.